Search

Pomarančové mufiny

 

Mufiny sú také rýchle a jednoduché mini pečivo do ruky, do desiatovníka, do auta, na minutie zvyšných surovín z kuchyne. Viete si ich spraviť na mnoho spôsobov a uspôsobiť akejkoľvek “diéte”. Tieto pomarančové mám rada, lebo sú svieže a hebké a pripravené sú za 10min. Nerada stojím v kuchyni a vypekám.

 

10min príprava/25min pečenie

 

INGREDIENCIE:

250g bezlepkovej múky (pokojne si dajte normálnu, ak viete, že tolerujete fruktány v pšenici)

1 prášok do pečiva

štipka soli

1čl sušenej pomarančovej kôry

3 polozrelé banány (ak tolerujete fruktózu, nechajte banány dozrieť viac, mufiny budú sladšie)

3 vajíčka

1 bezlaktózový jogurt

1PL repkového oleja

šťava z jedného pomaranča

zvyšok z toho vyšťaveného pomaranča

 

POSTUP:

Do  misky si dajte všetky mokré ingrediencie – vajíčka, banány, jogurt, olej, pomarančovú šťavu, zvyšok pomaranča, ktorý ste vyšťavili a ponorným mixérom pekne zmes spojte.

V druhej miske si zmiešajte suché ingrediencie. Tie potom vsypte do mokrých a  jemne premiešajte, až dostanete kompaktné cesto.

 

Košíčky alebo mufinový plech plňte do trištvrte, aby ste nechali mufinám priestor narásť a nevytieklo cesto. Pečte cca 25min na 200st.

Po dopečení nechajte na 5min plech ochladiť a potom povyberajte mufiny na mriežku a nechajte si dobre ochladiť. Mufiny viete aj zamraziť, ak ich nezjete hneď, ideálne na to sú mraziace vrecká so zipsom.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.