Pomarančové mufiny

 

Mufiny sú také rýchle a jednoduché mini pečivo do ruky, do desiatovníka, do auta, na minutie zvyšných surovín z kuchyne. Viete si ich spraviť na mnoho spôsobov a uspôsobiť akejkoľvek “diéte”. Tieto pomarančové mám rada, lebo sú svieže a hebké a pripravené sú za 10min. Nerada stojím v kuchyni a vypekám.

 

10min príprava/25min pečenie

 

INGREDIENCIE:

250g bezlepkovej múky (pokojne si dajte normálnu, ak viete, že tolerujete fruktány v pšenici)

1 prášok do pečiva

štipka soli

1čl sušenej pomarančovej kôry

3 polozrelé banány (ak tolerujete fruktózu, nechajte banány dozrieť viac, mufiny budú sladšie)

3 vajíčka

1 bezlaktózový jogurt

1PL repkového oleja

šťava z jedného pomaranča

zvyšok z toho vyšťaveného pomaranča

 

POSTUP:

Do  misky si dajte všetky mokré ingrediencie – vajíčka, banány, jogurt, olej, pomarančovú šťavu, zvyšok pomaranča, ktorý ste vyšťavili a ponorným mixérom pekne zmes spojte.

V druhej miske si zmiešajte suché ingrediencie. Tie potom vsypte do mokrých a  jemne premiešajte, až dostanete kompaktné cesto.

 

Košíčky alebo mufinový plech plňte do trištvrte, aby ste nechali mufinám priestor narásť a nevytieklo cesto. Pečte cca 25min na 200st.

Po dopečení nechajte na 5min plech ochladiť a potom povyberajte mufiny na mriežku a nechajte si dobre ochladiť. Mufiny viete aj zamraziť, ak ich nezjete hneď, ideálne na to sú mraziace vrecká so zipsom.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.