Ryžové guličky

ryzove, ryza, gulicky, jedlo, syr, sunka, obed, vecera, vyziva, ibs, ibd

 

Keď ti ostane ryža z obeda, viete  ju využiť na milión nových verzií jedla. Ja som si spravila rýchlovku v teplovzdušnej fritéze, ale viete použiť aj bežnú rúru. Tieto guličky sú rýchlovka, v ktorej viete využiť rôzne zvyšky zeleniny a zbytkov jedla z chladničky, takže budete ekonomickí a efektívni. A zožnete aj parádnu pochvalu 🙂

 

INGREDIENCIE:

uvarená ryža

1 väčšia plechovka tuniaka v olivovom oleji

zbytky kvalitnej šunky/kuracieho mäsa z polievky

červená paprika

jarná cibuľka, jej zelená časť

nastrúhaný parmezán (podľa chuti)

korenie, soľ

 

POSTUP:

Šunku, papriku a cibuľku si nakrájate na malé kúsky. V miske zmiešajte ryžu s tuniakom aj s olejom, v ktorom bol tuniak v konzerve. Pridajte nadrobno nakrájané ostatné suroviny, nastrúhaný parmezán a poriadne premiešajte. Prichuťte soľou a korením podľa chuti.

Tvarujte rukami potretými olejom guličky a zapečte v teplovzdušnej fritéze, alebo v rúre do zlatista.

Podávajte s obľúbeným dipom, alebo majonézou a nezabudnite na čerstvý šalátik.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.