Tento recept robievam vtedy, keď mám v chladničke rôzne zvyškové zeleninky a nemám čas. Chutné, rýchle, zdravé a aj FODMAP friendly 🙂 ak ste v eliminačnej (prvej) fáze FODMAP, vymeňte kus kus za pohánku, namočte si ju večer a uvarte podľa návodu na obale.
10 min
INGREDIENCIE:
45 g celozrnný kuskus (neuvarený)
1 x jarná cibuľka (zelená časť)
5 ks cherry paradajky (60 g)
2 x malá konzerva tuniak vo vlastnej šťave napr. Rio Mare
1 PL repkový olej rafinovaný
soľ, korenie, bylinky
POSTUP PRÍPRAVY:
Kuskus dajte do misky a zalejte vriacou vodou (nech je celý ponorený). Misku prikryte a nechajte 5 minút odstáť. Medzitým si umyte a nakrájajte zelenú časť cibuľky. Osmažte ju na panvici na oleji spolu s prekrojenými cherry paradajkami. Keď sa budú paradajky rozpadávať, pridajte zmes spolu s tuniakom ku kuskusu a podľa chuti dochuťte soľou, čiernym mletým korením a bylinkami.
Môžete podľa chuti a sezóny pridať aj inú zeleninu a posypať nastrúhaným tofu, parmezánom alebo vegánskym syrom.