Cviklové pšeno

Vynikajúci obed aj keď vymeníte pšeno za pohánku. Vtedy pridávam nasekané vlašské orechy. 

 

30 min

 

INGREDIENCIE:

1 malý kus červená repa (cvikla)

55 g pšeno

4 x kus pečiarka poľná/šampiňóny

1 plechovka sterilizovaného cíceru

2 ČL olivový olej

80 g tofu biele napr. Lunter/ parmezán/ vegánsky syr

 

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Pšeno uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode (približne 10 – 12 minút). Všetku zeleninu s hubami orestujte na panvici a zmiešajte s uvareným pšenom (v prípade, že použijete sterilizovanú cviklu, trochu nálevu pridajte do hotového jedla). Pridajte cícer a podľa chuti pridajte korenie a bylinky (bazalka, oregano). Miešajte ešte chvíľu na plameni a potom odstavte. Hotové jedlo posypte nastrúhaným tofu, prípadne ho pridajte do jedla nakrájané na kocky. Tofu môžete vymeniť za strúhaný parmezán, alebo vegánsky syr.

Na dochutenie použite čerstvé bylinky, alebo klíčky.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu.

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.