Vynikajúci obed aj keď vymeníte pšeno za pohánku. Vtedy pridávam nasekané vlašské orechy.
30 min
INGREDIENCIE:
1 malý kus červená repa (cvikla)
55 g pšeno
4 x kus pečiarka poľná/šampiňóny
1 plechovka sterilizovaného cíceru
2 ČL olivový olej
80 g tofu biele napr. Lunter/ parmezán/ vegánsky syr
POSTUP PRÍPRAVY:
Pšeno uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode (približne 10 – 12 minút). Všetku zeleninu s hubami orestujte na panvici a zmiešajte s uvareným pšenom (v prípade, že použijete sterilizovanú cviklu, trochu nálevu pridajte do hotového jedla). Pridajte cícer a podľa chuti pridajte korenie a bylinky (bazalka, oregano). Miešajte ešte chvíľu na plameni a potom odstavte. Hotové jedlo posypte nastrúhaným tofu, prípadne ho pridajte do jedla nakrájané na kocky. Tofu môžete vymeniť za strúhaný parmezán, alebo vegánsky syr.
Na dochutenie použite čerstvé bylinky, alebo klíčky.