Cviklové pšeno

Vynikajúci obed aj keď vymeníte pšeno za pohánku. Vtedy pridávam nasekané vlašské orechy. Majte na pamäti, že cvikľa vo vyššom množstve môže niekomu spôsobovať tráviaci diskomfort, pretože obsahuje zeleninové fruktány. Ak si však dáte len jednu porciu jedla, mali by ste byť v pohode. 1ks cvikle je úplne v poriadku pre 1ks človeka s IBS 🙂

 

30 min

 

INGREDIENCIE:

1 malý kus červená repa (cvikla)

55 g pšeno

4 x kus hliva ustricová väčšia

1/2 plechovka sterilizovaného cíceru

2 ČL olivový olej

80 g tofu biele napr. Lunter/ parmezán/ vegánsky syr

 

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Pšeno uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode (približne 10 – 12 minút). Všetku zeleninu s hubami orestujte na panvici a zmiešajte s uvareným pšenom. Pridajte cícer a podľa chuti pridajte korenie a bylinky (bazalka, oregano). Miešajte ešte chvíľu na plameni a potom odstavte. Hotové jedlo posypte nastrúhaným tofu, prípadne ho pridajte do jedla nakrájané na kocky. Tofu môžete vymeniť za strúhaný parmezán, alebo vegánsky syr.

Na dochutenie použite čerstvé bylinky, alebo klíčky.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.