Makovo-ovocné ovsené lievance

Skvelý, obľúbený a často v našej kuchyni kuchtený recept na večere, obedy aj desiate. Varián je milión, treba len zapojiť kreativitu, rešpektovať zdravotné obmedzenia a všetko ide 🙂

 

10 min

 

INGREDIENCIE:

2 a ½ PL ovsené vločky (FODMAP vymeňte za pohánkové vločky)

1 x PL špaldová múka polohrubá (FODMAP vymeňte za ryžovú múku)

1/2 ČL sódy bikarbóny

1 ks slepačie vajce

½ PL – zarovnaná mak

½ ks jablko (FODMAP vymeňte za banán alebo nedajte vôbec nič)

1 a ½ PL grécky jogurt odtučnený t. v s. 0,3 g napr. Milko (FODMAP vymeňte za rastlinný: kokosový, sójový, mandľový)

½ ČL olivový olej

½ PL javorový sirup grade A napr. BIONEBIO

posekané mandle, vlašské orechy

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Ovocie nastrúhajte nahrubo. Ostatné ingrediencie si zmiešajte do hustejšieho cesta (okrem jogurtu), pridajte nastrúhané ovocie a olej. Ak sa vám bude zdať cesto tuhšie pridajte pár lyžíc mlieka, ak riedke, pridajte múku. Na záver pridajte jogurt, môžete použiť aj rastlinný (kokosový, ovsený, mandľový).

Opekajte lievance na lievancovej panvici do zlatista.

Podávajte poliate sirupom alebo medom a drobným ovocím, môžete posypať posekanými orechami a pomletým makom.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.