Ak sa Vám nechce repu piecť, kúpte si uvarenú, najradšej mám tú z Lidl. Vtedy je šalát hotový za 10min.
60min
INGREDIENCIE:
130 g kozí syr mäkký/ tofu syr biely, napr. Lunter
3 x malý kus červená repa
1 miska (300 ml) rukola/baby špenát
11 a 1⁄2 PL cícer v konzerve napr. Bonduelle
5ks vlaššké orechy/semienka
1 PL vínny ocot
POSTUP PRÍPRAVY:
Repu ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a dajte na plech vystretý alobalom. Kúsky repy osoľte, okoreňte a posypte tymiánom (podľa chuti). Z alobalu tak vytvorte balíček – repu uzavrite a dajte piecť do rúry na 170 stupňov na 40 minút. Po upečení nechajte repu mierne vychladnúť. Špenát alebo rukolu umyte a naložte do misky. Na to poukladajte repu a posypte uvareným cícerom. Syr/tofu si natrhajte na menšie kúsky a uložte na pripravený šalát. Posypte rozdrvenými orechami/semenami alebo olejom a pokvapkajte vínnym octom.