Toto je láska, ktorú keď si zamilujete, nikdy ju neopustíte. Letná verzia je s drobným ovocím navrchu. U nás je to obľúbená tortička na narodky, dá sa modifikovať zámenou kokosu za mleté orechy. Ak ste na FODMAP, dajte si len kúsok za deň, až to nepreženiete s čokoládou 🙂
15min príprava/ 30min pečenie
INGREDIENCIE:
125g kokos strúhaný/ mleté orechy
100g špaldová múka/ FODMAP vymeňte za ryžovú, či ovsenú
4-5 vajcia
40g kokosového oleja
3pl medu
1 prášok do pečiva bezfosfátový
120g horká čokoláda (min 70%)
2ks malé nastrúhané cukety /2ks jablko nastrúhané
POSTUP PRÍPRAVY:
Žĺtka a med vymiešajte do peny mixérom. Pridajte nad parou rozpustenú a trochu vychladnutú čokoládu, múku s práškom do pečiva, kokosový olej, cuketu/jablko a postupne primiešajte sneh z bielkov. Pečieme na 180st cca 30min. Po vychladnutí prerežeme, pokvapkáme silnou kávou, natrieme kyslým džemom (môžeme použiť akúkoľvek obľúbenú nátierku z orechov). Na vrch použijeme čoko polevu – 100g horkej čokolády a 100ml ovsenej/kokosovej smotany rozpustíme vo vodnom kúpeli tak, aby sa pekne spolu prepojili a polejeme vrch koláča.
Necháme vychladnúť, navrch medzitým ozdobíme čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím, orieškami a podobne.