Zdravá “sacherka”

zdrava sacherka

Toto je láska, ktorú keď si zamilujete, nikdy ju neopustíte. Letná verzia je s drobným ovocím navrchu. U nás je to obľúbená tortička na narodky, dá sa modifikovať zámenou kokosu za mleté orechy. Ak ste na FODMAP, dajte si len kúsok za deň, až to nepreženiete s čokoládou 🙂

15min príprava/ 30min pečenie

INGREDIENCIE:

125g kokos strúhaný/ mleté orechy

100g špaldová múka/ FODMAP vymeňte za ryžovú, či ovsenú

4-5 vajcia

40g kokosového oleja

3pl medu

1 prášok do pečiva bezfosfátový

120g horká čokoláda (min 70%)

2ks malé nastrúhané cukety /2ks jablko nastrúhané

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Žĺtka a med vymiešajte do peny mixérom. Pridajte nad parou rozpustenú a trochu vychladnutú čokoládu, múku s práškom do pečiva, kokosový olej, cuketu/jablko a postupne primiešajte sneh z bielkov. Pečieme na 180st cca 30min. Po vychladnutí prerežeme, pokvapkáme silnou kávou, natrieme kyslým džemom (môžeme použiť akúkoľvek obľúbenú nátierku z orechov). Na vrch použijeme čoko polevu – 100g horkej čokolády a 100ml ovsenej/kokosovej smotany rozpustíme vo vodnom kúpeli tak, aby sa pekne spolu prepojili a polejeme vrch koláča.

Necháme vychladnúť, navrch medzitým ozdobíme čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím, orieškami a podobne.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.