Vhodné aj na cesty a ako chladná verzia obedu vo forme šalátu. Pripravte si večer a zoberte so sebou do práce.
30 min
INGREDIENCIE:
1 a ½ x balenie sójový syr tofu (255 g)
65 g šošovica červená napr. Country life
20 g kukurica v konzerve napr. Bonduelle
3 g horčičné semená
½ dl kokosový nápoj (50 g)
mix zelených šalátových listov
3 cherry paradajky
POSTUP PRÍPRAVY:
Tofu syr nakrájajte na kocky a orestujte na horčičných semienkach (horčičné semienka dajte na rozpálenú panvicu, keď začnú pukať, pridajte tofu syr nakrájaný na kocky). Miešajte, kým sa semienka neprilepia na kocky syra, potom pridajte kukuricu. Medzitým varte premytú červenú šošovicu v mlieku do zmäknutia približne 15 minút (pokiaľ je mlieka málo, dolievajte podľa potreby vodu). Šošovicu a tofu so zeleninou spolu zmiešajte.
Pre zaujímavé spestrenie, skúste pridať na polovice prekrojené červené a zelené hrozno.