Cestovinový šalát

Vždy, keď mi v chladničke ostanú zvyšky zeleniny a chystám sa na nákup čerstvej, urobím cestovinový šalát. Zloženie je veľmi variabilné, vhodné pre všetky typy diét a stravovania, stačí si upraviť ingrediencie. Výborný je aj na druhý deň ako studený obed v práci.

15min

 

INGREDIENCIE:

1 balenie cestoviny kukuričné/ryžové/celozrnné

1 ks veľká uhorka šalátová

10ks cherry paradajky

1ks červená paprika

1ks zelená paprika

3ks vajíčka slepačie/6ks prepeličie

50g čerstvej kukurice rozmrazenej

1ks jarná cibuľka /FODMAP použite len zelenú časť

1 bal tofu syr údený/vegánsky syr/bezlaktózový feta syr

1bal kyslá smotana bezlaktózová/kokosová/sójová (môžete nahradiť smotanovým jogurtom)

5PL vegan majonéza

soľ, korenie, horčica

 

POSTUP:

Cestoviny si uvarte podľa návodu v slanej vode. Zeleninu si očistite a nakrájajte na kocky. Ak ste FODMAP pozitív, z jarnej cibuľky použite len zelenú časť. Syr/tofu si nakrájajte na kocky. Vajíčka uvarte a nakrájajte. Všetko zmiešajte vo veľkej mise, osoľte, okoreňte a premiešajte. Do menšej misky si zmiešajte kyslú smotanu s lyžičkou horčice, soľou a korením, a ak používate, pridajte vegánsku majonézu. Touto zmesou prelejte pripravené cestoviny so zeleninou a poriadne premiešajte.
V sezóne špargle, keď je čerstvá, jemne si ju opečte na panvici postriekanej olivovým olejom, alebo s troškou prepusteného masla a pridajte k šalátu.

 

 

 

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.