Máte doma v chladničke cuketu a neviete čo s ňou? Spravte si pizzu. Jednoduchý recept uspôsobiteľný pre každého, či už máte IBS, či IBD, či nič, alebo aj niečo iné (každý podľa ľubovôle:-))
10min príprava/20min pečenie
INGREDIENCIE:
300g nastrúhanej cukety (polovicu najemno a polovicu nahrubo)
1ks bezlaktózová mozzarela
2ks vajíčka
korenie, soľ
obloženie podľa chuti, možností chladničky a diéty, ktorú si práve idete
POSTUP:
Cuketu si nastrúhajte, posoľte a nechajte cca 10min odstáť, pustí šťavu. Poriadne, ale fakt že poriadne vytlačte šťavu z nej. Mozzarelu si strúhnite, primiešajte cuketu a vajíčka, dokoreňte.
Na plech dajte papier na pečenie a naň rozotrite cesto, snažte sa zachovať rovnakú hrúbku. Pečte cca 15mn na 200st. Potom vyberte a pridajte obloženie pizze podľa ľubovôle a dajte zapiecť na cca 10min. Hotovo!