Cuketová pizza

 

Máte doma v chladničke cuketu a neviete čo s ňou? Spravte si pizzu. Jednoduchý recept uspôsobiteľný pre každého, či už máte IBS, či IBD, či nič, alebo aj niečo iné (každý podľa ľubovôle:-))

 

10min príprava/20min pečenie

 

INGREDIENCIE:

300g nastrúhanej cukety (polovicu  najemno a polovicu nahrubo)

1ks bezlaktózová mozzarela

2ks vajíčka

korenie, soľ

obloženie podľa chuti, možností chladničky a diéty, ktorú si práve idete

 

POSTUP:

Cuketu si nastrúhajte, posoľte a nechajte cca 10min odstáť, pustí šťavu. Poriadne, ale fakt že poriadne vytlačte šťavu z nej. Mozzarelu si strúhnite, primiešajte cuketu a vajíčka, dokoreňte.

Na plech dajte papier na pečenie a naň rozotrite cesto, snažte sa zachovať rovnakú hrúbku. Pečte cca 15mn na 200st. Potom vyberte a pridajte obloženie pizze podľa ľubovôle a dajte zapiecť na cca 10min. Hotovo!

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu.

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.