Toto je pokušenie v podobe rýchleho dezertu, ktorý často robievam deťom aj do školy na desiatu. Potrebujete len zopár ingrediencií a budete vždy za hviezdu, lebo pohárikové dezerty vyzerajú na oko úžasne, chutia skvele a sú super jednoduché.
10min
INGREDIENCIE:
čerstvé jahody
jahodový domáci džem
granola (ideálne domáca)/ovsené/špaldové vločky
kyslá smotana bezlaktózová
javorový sirup
vanilkový lusk/sušená vanilka
mäta na dozdobenie
POSTUP:
Do pohárika na spodok dajte granolu, alebo ovsené či iné vločky, podľa toho, čo aktuálne máte doma k dispozícii. Ak si chcete spraviť domácu granolu, silne doporučujem, recept nájdete TU
Do kyslej smotany (môžete použiť aj rastlinný jogurt) primiešajte štipku vanilky. Na granolu v poháriku dajte vrstvu ochutenej smotany, pridajte tenkú vrstvu domáceho jahodového džemu (ak nepoužívate želírovacie prísady, bude prirodzene riedky, taký robievam, lebo ho potom používam presne do takýchto dezertov). Posypte troškou granoly, ak idete použiť vyšší pohár, pokojne vrstvite.
Na vrch pridajte čerstvé nakrájané jahody, ak nemáte, tak nemusíte, len dozdobte lístkami mäty. Finálny dizajn je veľmi individuálny podľa možností, ročného obdobia, podľa chutí.