Čoko čučoriedka

 

Milujem jednoduché, rýchle a ľahké recepty, ktoré vyzerajú strašne šik a zaujímavo, lebo vždy pred každým vyzerám ako superžena, ktorá má stále niečo nové pripravené. A veru prvé roky, keď som sa trápila s citlivým trávením, mi prišli vianočné sviatky ako za trest. Nevedela som sa zbaviť predstavy, že nebudem mať koláčiky. Že si nebudem môcť vychutnať sladké vianoce. A predstavte si, že to ide a dokonca veľmi chutne, bezpečne a super zaujímavo. Veľmi rada robím rôzne dezerty do “skla”, z mojej skúsenosti môžem doporučiť, návštevy takéto verzie doslova “zožerú” na hlt. Skúste, určite neobanujete.

 

10min

 

INGREDIENCIE:

krabička čučoriedok čerstvých

hrnček čučoriedok horských mrazených

hrnček nelúpaných mandlí

2PL kakao

3 banány

1ks bezlaktózová kyslá smotana

2PL chia semienok

1PL javorového sirupu

pravá vanilka lusk/sušená

šťava z limetky/citróna

mäta na dozdobenie

 

 

POSTUP:

Do mixéra si nasypte rozmrazené horské čučoriedky aj so šťavou, ktorá pri rozmrazení z nich vyjde, mandle, kakao, banány, chia semienka, javorový sirup. Mixnite na príjemnú konzistenciu, ak sa vám zdá príliš hustá, prilejte po kvapkách vodu/mlieko/limetovú šťavu, kým nebude konzistencia ako puding.

Do bezlaktózovej kyslej smotany vmiešajte 1čl javorového sirupu, štipku vanilky a 5kvapiek limetovej šťavy.

Do pohárika naporcujte kakaovú zmes, na ňu dajte smotanovú zmes, prekryte čerstvými čučoriedkami a mätou.

 

 

 

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.