Ak milujete kokos, za tieto kokosky budete milovať mňa. Dajú sa robiť ako vianočné pečivo, ale aj ako pochúťka do desiatovníkov, či na oslavu. A sú jednoduché, fakt jednoduché.
7min príprava cesta/10min pečenie
INGREDIENCIE:
300g hladkej ovsenej múky (prípadne mixnite ovsené vločky, skúste ale čo najhladšie)
50g kokosovej múky
130g strúhaného kokosu
100g trstinového cukru
1 ČL prdopeč bezfosfátový
1 vajce
150g ghee masla
tmavá čokoláda, ideálne 70% a viac
POSTUP:
Suché ingrediencie si zmiešame v jednej miske spolu so štipkou soli. Cukor si zomelte na prášok a primiešajte do zmesi. Ak nemáte kokosovú múku, netrápte sa, pokojne pridajte 50g múky akú dávate do koláčikov. Niekedy robievam aj z ryžovej, vyberte ale celozrnnú hladkú ryžovú.
Gheečko si rozpustite a nechajte prechladnúť. Primiešajte vajíčko a ghee do suchej zmesi a vypracujte cesto. Nechajte odležať v chladničke.
Na plech si rozprestrite pečiaci papier a zo zmesi vytvarujte rovnako veľké gulôčky. Tie ukladajte pekne vedľa seba s rozostupmi a každú trošičku pritlačte. Pečte na 180-200st cca 10min, keď sú upečené, krásne chytia svetlohnedú farbu.
Vychladnuté kokosky namáčajte jednou stranou do čokolády, fantázii sa medze nekladú. Niekedy namočím kúsok vŕšku a sypnem strúhaným kokosom 🙂