Všetci milujeme tento obed, či večeru. Ja preto, lebo ju uvarím rýchlo a bez státia pri hrncoch. Ostatní preto, lebo si k nej vedia dať čo len chcú a ryža je láska 🙂
15min
INGREDIENCIE:
500g ryža jasmínová/natural
1 cícer v konzerve, alebo v skle
mrazená zelenina
cherry paradajky
petržlenová vňať/pažítka
1ČL kurkuma
2ČL červená paprika sladká
1/2ČL zázvor sušený
soľ, korenie
repkový olej/ghee maslo
POSTUP:
Uvarte si ryžu do mäkka. Vo woku alebo vo veľkej panvici si rozohrejte olej/ghee a na miernom ohni poopekajte všetko korenie. Ak milujete pikatné, tak si pokojne pristrúhnite chilli. Pozor, nesmie sa vám to spáliť.
Po cca 5min miešania a opekania korenia pridajte dobre odkvapkaný cícer, ktorý ste zliali z konzervy či zo skla a poriadne premyli v čistej vode (zbavíte sa FODMAPsov). Poopekajte ho za stáleho miešania, ja nechávam cca 6min. Potom pridajte mrazenú zeleninu a spolu pekne poduste cca 10min. Keď je zelenina príjemne chrumkavá, ale už podusená, vypnite oheň a primiešajte uvarenú ryžu. Nakrájajte čerstvú zeleninu podľa chuti, môžete dať cherry paradajky, niekedy nakrájam aj zelený šalát a primiešam do teplej ryžovo-zeleninovej zmesi. Posypte nakrájanou pažítkou či petržlenovou vňaťou.