Search

Pomarančový polenťák

 

Chuť pomarančov, kukurice, vôňa kokosu …spomienky na Mexiko 🙂 Tento jednoduchý koláčik vám rozihrá chuťové bunky, priprvený je za 5min a potom sa už len upečie. Je super ku káve, či na raňajky a decká si na ňom zgustnú na desiatu. Pri lowFODMAP dodržte denné množstvo 2 kúsky, aby vás nenafúkla kukurica 🙂

 

5min príprava/45min pečenie

 

INGREDIENCIE:

1,5 hrnčeka instantnej polenty

1,5 hrnček vody/rastlinného mlieka

0,5 hrnčeka strúhaného kokosu alebo ovsených vločiek

0,5 hrnčeka jablkového pyré

1 pomaranč

2 ČL sušená pomarančová kôra

4 PL javorového/ryžového sirupu

štipka soli

 

POSTUP:

 

Rozohrejte si trúbu na 180-200st.

Všetko spolu zmiešame, pomaranč si vyšťavte a použite do zmesi celú šťavu a ja zvyknem dať aj nasekané vnútro čo mi ostane po vyšťavení. Tiež pridajte sušenú kôru, u nás sa predávajú citrusové plody chemicky ošetrované, nedoporučujem používať do varenia. Pokojne si zameňte pomaranč za citrón.

 

Zmes vylejte do okrúhlej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a pečte cca 40-45min na 180-200st (podľa trúby). Pozor, forma musí byť vystlaná zvnútra tak, aby z nej nevytiekla zmes, je dosť tečúca. Doporučujem papier na pečenie poriadne pokrčiť, čím získa príjemnú ohybnosť a takým pokrčeným a znova narovnaným papierom pekne vystlať formu. Prípadne použite pevnú formu, bez zapínania a nezabudnite si ju vytriet.

 

Horúci koláč pokvapkám citrónom, dostane totálne neuveriteľnú chuť.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.