Chuť pomarančov, kukurice, vôňa kokosu …spomienky na Mexiko 🙂 Tento jednoduchý koláčik vám rozihrá chuťové bunky, priprvený je za 5min a potom sa už len upečie. Je super ku káve, či na raňajky a decká si na ňom zgustnú na desiatu. Pri lowFODMAP dodržte denné množstvo 2 kúsky, aby vás nenafúkla kukurica 🙂
5min príprava/45min pečenie
INGREDIENCIE:
1,5 hrnčeka instantnej polenty
1,5 hrnček vody/rastlinného mlieka
0,5 hrnčeka strúhaného kokosu alebo ovsených vločiek
0,5 hrnčeka jablkového pyré
1 pomaranč
2 ČL sušená pomarančová kôra
4 PL javorového/ryžového sirupu
štipka soli
POSTUP:
Rozohrejte si trúbu na 180-200st.
Všetko spolu zmiešame, pomaranč si vyšťavte a použite do zmesi celú šťavu a ja zvyknem dať aj nasekané vnútro čo mi ostane po vyšťavení. Tiež pridajte sušenú kôru, u nás sa predávajú citrusové plody chemicky ošetrované, nedoporučujem používať do varenia. Pokojne si zameňte pomaranč za citrón.
Zmes vylejte do okrúhlej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a pečte cca 40-45min na 180-200st (podľa trúby). Pozor, forma musí byť vystlaná zvnútra tak, aby z nej nevytiekla zmes, je dosť tečúca. Doporučujem papier na pečenie poriadne pokrčiť, čím získa príjemnú ohybnosť a takým pokrčeným a znova narovnaným papierom pekne vystlať formu. Prípadne použite pevnú formu, bez zapínania a nezabudnite si ju vytriet.
Horúci koláč pokvapkám citrónom, dostane totálne neuveriteľnú chuť.