Ja viem, som proste čokoholik. Vášeň pre kvalitnú čokoládu sa mi stala vtedy, keď som pochopila, že čokoláda mi robí dobre len vtedy, keď je kvalitná, v malom množstve s minimálnym prídavkom cukru. No a moja dokonalá predstava raňajok sa obvykle spája s aspoň kúsočkom čokolády 🙂 Toto brownie zvrtnete večer za 5min, upečie sa samo a ráno máte dokonalé raňajky. Už len pláž, káva, šum mora….a dokonalé ráno :-))
5min príprava / 25min pečenie
INGREDIENCIE:
2 vajíčka
60g cukru
4 PL rozpusteného ghee
60g pomletých vlašských orechov
120g uvarenej a ochladenej quinoi
4 PL karobového prášku/kakaového prášku
2 ČL prdopeč bezfosfátový
60ml ovseného/mandľového mlieka
100g horkej čokolády min 80%
maliny, jahody, čučoriedky
POSTUP:
Ohrejte trúbu na 180-190st.
Vyšľahajte si vajíčka s cukrom do peny. Pridajte ochladnuté rozpustené ghee, orechy, prdopeč, kakao a quinou. Jemne premiešajte a prelejte mliekom a pomiešajte, aby sa všetko spolu pekne spojilo. Nalejte do formy vystlanej pečiacim papierom.
Pripravené brownie vložte do trúby a pečte cca 20-25min na teplote cca 180st (každý podľa svojej trúby).
Vo vodnom kúpeli si rozpustite horkú čokoládu s 1ČL ghee a upečený brownie polejte čokoládou a posypte čerstvým drobným ovocím podľa chuti, ak máte, dochuťte kúskom mäty, v ústach sa to premení na ohňostroj chutí a pôžitku (čerstvé bylinky sa dajú kúpiť v supermarketoch v kvetináčikoch).