Quinoa brownie

 

Ja viem, som proste čokoholik. Vášeň pre kvalitnú čokoládu sa mi stala vtedy, keď som pochopila, že čokoláda mi robí dobre len vtedy, keď je kvalitná, v malom množstve s minimálnym prídavkom cukru. No a moja dokonalá predstava raňajok sa obvykle spája s aspoň kúsočkom čokolády 🙂 Toto brownie zvrtnete večer za 5min, upečie sa samo a ráno máte dokonalé raňajky. Už len pláž, káva, šum mora….a dokonalé ráno :-))

 

5min príprava / 25min pečenie

 

INGREDIENCIE:

 

2 vajíčka

60g cukru

4 PL rozpusteného ghee

60g pomletých vlašských orechov

120g uvarenej a ochladenej quinoi

4 PL karobového prášku/kakaového prášku

2 ČL prdopeč bezfosfátový

60ml ovseného/mandľového mlieka

100g horkej čokolády min 80%

maliny, jahody, čučoriedky

 

POSTUP:

 

Ohrejte trúbu na 180-190st.

 

Vyšľahajte si vajíčka s cukrom do peny. Pridajte ochladnuté rozpustené ghee, orechy, prdopeč, kakao a quinou. Jemne premiešajte a prelejte mliekom a pomiešajte, aby sa všetko spolu pekne spojilo. Nalejte do formy vystlanej pečiacim papierom.

 

Pripravené brownie vložte do trúby a pečte cca 20-25min na teplote cca 180st (každý podľa svojej trúby).

 

Vo vodnom kúpeli si rozpustite horkú čokoládu s 1ČL ghee a upečený brownie polejte čokoládou a posypte čerstvým drobným ovocím podľa chuti, ak máte, dochuťte kúskom mäty, v ústach sa to premení na ohňostroj chutí a pôžitku (čerstvé bylinky sa dajú kúpiť v supermarketoch v kvetináčikoch).

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.