Ryžový puding

 

Ryža sa dá uvariť na milión spôsobov. Na sladko, na slano, na neutrálne, ako hlavné jedlo, ako doplnok a hlavne, je mňam a jednoduchá na prípravu. Tento puding zvyknem variť večer a podávať ho vychladnutý na raňajky, alebo zabaliť na desiatu.

 

15min

 

INGREDIENCIE:

1liter bezlaktózové mlieko

100g ryža biela (basmati, arborio, biela)

1ČL strúhaná citrónová/pomarančová kôra

1ČL cukor

1ČL škorice

štipka soli

 

POSTUP:

Puding zvyknem variť v teflónovom hrnci, aby sa neprichytil.  Nalejte mlieko, cukor, škoricu a kôru, premiešajte a dajte variť. Veľmi sledujte mlieko a hneď ako začne klokotať, stiahnite teplotu na nízky stupeň, prisypte premytú ryžu a zakryté varte do zhustnutia.

Puding môžete dať ihneď schladiť v sklenenej nádobke, bude pekne držať tvar, ale nevytvorí sa na povrchu taká “lesklá” glazúra. Ak máte radi práve takú pudingovú hmotu, nechajte ho pomaly schladiť v nádobke a potom vyklopte, bude vyzerať ako pannacotta 🙂

K pudingu podávajte akékoľvek ovocie, ktoré tolerujete a máte radi, polejte si ho javorovým sirupom a posypte orieškami.

 

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.