Ostali vám zemiaky z obeda? Tak si poďte spraviť jednoduché a neskutočne chutné zemiakové muffiny. Super do krabičky, na rýchlu večeru, aj na desiatu.
5min príprava/20min pečenie
INGREDIENCIE:
2-4 uvarené zemiaky (pokojne použite zbytkové z obeda)
špenát
jarná cibuľka, len zelená časť
1ks bezlakto biely jogurt
ovsená múka
strúhaný čedar
2 vajíčka
soľ, korenie, kmín
POSTUP:
Do veľkej misky si pripravte varené zemiaky tak, že si ich buď popučte, alebo nakrájajte na maličké kúsky. Pridajte čerstvý špenát pokrájaný na menšie kúsky, jarnú cibuľku, len tú zelenú časť nakrájanú na malé kúsočky, jogurt, čedar, žĺtka. Múku pridávajte len po troške, aby ste získali príjemnú, hustejšiu konzistenciu. Trošku posoľte a pridajte korenie, poriadne premiešajte. Bielka vymiešajte na sneh a opatrne vmiešajte do zmesi.
Rozdeľte cesto do muffinkových silikónových košíčkov, alebo muffinkového plechu, ktorý ste si predtým dobre vytreli olejom repkovým.
Pečte v trúbe cca 20min, kým nie sú muffinky pekne dozlatista. A mňamka hotová!