Search

Zemiakové muffiny

Ostali vám zemiaky z obeda? Tak si poďte spraviť jednoduché a neskutočne chutné zemiakové muffiny. Super do krabičky, na rýchlu večeru, aj na desiatu.

 

5min príprava/20min pečenie

 

INGREDIENCIE:

2-4 uvarené zemiaky (pokojne použite zbytkové z obeda)

špenát

jarná cibuľka, len zelená časť

1ks bezlakto biely jogurt

ovsená múka

strúhaný čedar

2 vajíčka

soľ, korenie, kmín

 

POSTUP:

Do veľkej misky si pripravte varené zemiaky tak, že si ich buď popučte, alebo nakrájajte na maličké kúsky. Pridajte čerstvý špenát pokrájaný na menšie kúsky, jarnú cibuľku, len tú zelenú časť nakrájanú na malé kúsočky, jogurt, čedar, žĺtka. Múku pridávajte len po troške, aby ste získali príjemnú, hustejšiu konzistenciu. Trošku posoľte a pridajte korenie, poriadne premiešajte. Bielka vymiešajte na sneh a opatrne vmiešajte do zmesi.

Rozdeľte cesto do muffinkových silikónových košíčkov, alebo muffinkového plechu, ktorý ste si predtým dobre vytreli olejom repkovým.

 

Pečte v trúbe cca 20min, kým nie sú muffinky pekne dozlatista. A mňamka hotová!

 

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.