Search

Plnené zemiaky

Vďačné jedlo na obed, na večeru, do krabičky, pre hostí, ako príloha, alebo len tak…

 

5min príprava/25min pečenie

 

INGREDIENCIE:

4-8 stredne veľkých zemiakov (množstvo upravte podľa počtu stravníkov)

syr čedar strúhaný

prerastená slaninka/pančeta

jarná cibuľka (zelená časť z nej)

repkový olej

korenie, soľ

 

POSTUP:

Pančetu alebo slaninku si nakrájajte na malé kúsočky a opečte na panvici. Zemiaky aj so šupkou umyte a prekrojte na polovicu. Poukladajte zemiaky na plech vystlaný papierom na pečenie, kvapnite ich olejom a trošku osoľte. Šupnite ich do trúby na 200st na cca 15-20min.

Zatiaľ si pripravte do misky strúhaný čedar, na drobné kúsky nakrájanú cibuľku a opečenú slaninku. Zmes premiešajte, aby sa všetko pekne spojilo.

 

Keď sú zemiaky skoro upečené, vyberte ich z trúby (trúbu nevypínajte) a opatrne na každý zemiak dajte veľkú lyžicu zmesi zo syra, slaninky a cibuľky. Takto naplnené zemiaky opäť vložte do trúby a nechajte cca 5min zapiecť, aby sa syr rozpustil. Podávajte s kyslou bezlakto smotanou a pridajte si čerstvú zeleninu.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.