Search

Zemiaková polievka

 

Jednoduchá, chutná a sýta. Taká vie byť zemiaková polievka. Nezabudnite, že použite zemiaky aj so šupkou, nech máte tej vlákniny viac a potešíte svoj mikrobióm.

 

20min

 

INGREDIENCIE:

5-7 zemiakov v šupke

voda

1PL bezlakto kyslej smotany

kmín, soľ, korenie

 

POSTUP: 

Umyté, na malé časti nakrájané zemiaky vložte do vriacej vody, pridajte soľ, kmín, korenie, prípadne bobkový list a nechajte uvariť do mäkka. Vyberte bobkový list, a celú polievku mixnite ponorným mixérom. Primiešajte kyslú smotanu a podávajte s kváskovým chlebíkom. A ak máte doma kúsok fajne prerastenej slaninky, opečte si kúsok a dajte na polievku, zažijete nebíčko v papuľke.

Ja takéto polievky zvyknem variť v Miomate

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.