Jednoduchá, chutná a sýta. Taká vie byť zemiaková polievka. Nezabudnite, že použite zemiaky aj so šupkou, nech máte tej vlákniny viac a potešíte svoj mikrobióm.
20min
INGREDIENCIE:
5-7 zemiakov v šupke
voda
1PL bezlakto kyslej smotany
kmín, soľ, korenie
POSTUP:
Umyté, na malé časti nakrájané zemiaky vložte do vriacej vody, pridajte soľ, kmín, korenie, prípadne bobkový list a nechajte uvariť do mäkka. Vyberte bobkový list, a celú polievku mixnite ponorným mixérom. Primiešajte kyslú smotanu a podávajte s kváskovým chlebíkom. A ak máte doma kúsok fajne prerastenej slaninky, opečte si kúsok a dajte na polievku, zažijete nebíčko v papuľke.
Ja takéto polievky zvyknem variť v Miomate