Akožekapor

 

Aj na Štedrý večer choďte na istotu. Máte za sebou kopec práce so svojím trávením a vyprážaný kapor môže všetko vymazať a vrátiť vás na začiatok celej cesty nápravy trávenia. Ja už roky idem na podkovičke z lososa, ktorý si jednoducho ugrilujem na elektrickom grile. A posledné dva roky sa ku mne pridali už aj deti, proste losos je chutnejší 🙂 Hádajte kto sa k nám pridáva tento rok? :-))

 

10min

 

INGREDIENCIE:

podkovička z lososa, ideálne čerstvá

soľ, korenie

cesnakový olej

 

POSTUP:

Lososa si umyte, osušte na papierovom obrúsku, šupnite do elektrického grilu a ugrilujte do krásnej zlatistej farby. Na hotového dajte trošku soli, korenia a kvapnite cesnakový olej.

Ak nemáte elektrický gril, pokojne ho upečte v trúbe. Osoľte, okoreňte, kvapnite olej a pečte 10min na 200st. Potom trúbu otvorte, moje deti tomu hovoria, že vypustíme džina, a opäť trúbu zatvorte. Nechajte lososa odpočívať v teple až kým ho nebudete jesť. Najlepšie, ak si ho pripravíte tesne pred večerou.

Lososa môžete vymeniť aj za pstruha, my si to doma striedame, jeden rok máme lososa, potom pstruha a už sme mali aj tuniaka 🙂

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.