Môj muž hovorí, že lakocinka. Ja hovorím, že rýchlovečka. Ak tolerujete, pridajte si mozzarellu natrhanú na kúsky, prípadne kúsky parmezánu či tofu.
15min
INGREDIENCIE:
250g pšeno
250g varená/sterilizovaná cvikľa
soľ, korenie, čerstvé bylinky
jarná cibuľka
orechy vlašské, pekanové
semienka tekvicové, slnečnicové
cesnakový olej
voliteľné: mozzarela/tofu/parmezán
POSTUP:
Pšeno si prelejte v sitku vriacou vodou. Rýchlejšie sa Vám uvarí a bude lahodnejšie. Uvarte ho podľa návodu na obale. Cvikľu si nakrájajte na malé kúsočky, prípadne ju postrúhajte na hrubšie. Vo veľkej mise zmiešajte pšeno a cvikľu, osoľte, okoreňte, nakrájate zelenú časť jarnej cibuľky, premiešajte. Dochuťte cesnakovým olejom a syrom podľa chuti.
Posypte posekanými orechami a semienkami, ak máte k dispozícii, použite aj čerstvé bylinky.