Cvikľové pšeno

cviklove, pseno, fodmap, ibs, ibd, fit

 

Môj muž hovorí, že lakocinka. Ja hovorím, že rýchlovečka. Ak tolerujete, pridajte si mozzarellu natrhanú na kúsky, prípadne kúsky parmezánu či tofu.

 

15min

 

INGREDIENCIE:

250g pšeno

250g varená/sterilizovaná cvikľa

soľ, korenie, čerstvé bylinky

jarná cibuľka

orechy vlašské, pekanové

semienka tekvicové, slnečnicové

cesnakový olej

voliteľné: mozzarela/tofu/parmezán

 

POSTUP:

Pšeno si prelejte v sitku vriacou vodou. Rýchlejšie sa Vám uvarí a bude lahodnejšie. Uvarte ho podľa návodu na obale. Cvikľu si nakrájajte na malé kúsočky, prípadne ju postrúhajte na hrubšie. Vo veľkej mise zmiešajte pšeno a cvikľu, osoľte, okoreňte, nakrájate zelenú časť jarnej cibuľky, premiešajte. Dochuťte cesnakovým olejom a syrom podľa chuti.

Posypte posekanými orechami a semienkami, ak máte k dispozícii, použite aj čerstvé bylinky.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.