Ryžová kaša je základ. Urobená mega rýchlo, použiteľná v rôznych variantách a pri rôznych stravovacích obmedzeniach a je veľmi ľahko stráviteľná. Ja milujem vianočnú verziu so škoricou.
10min
INGREDIENCIE:
1 hrnček ryža guľatozrnná
2 hrnčeky rastlinné mlieko (môže byť aj bezlaktózové)
1 ČL ghee maslo
1 ČL škorica (môžete pridať aj perníkové korenie, ak máte odskúšané, že tolerujete)
1 PL ryžový sirup
maliny, jahody, čučoriedky, posekané orechy
POSTUP:
Ryžu, mlieko, maslo a škoricu dajte do hrnčeka a na miernom ohni varte kým sa nespraví kaša (ryža sa rozvarí a mlieko trošku odparí). Miešajte, aby neprihorela. Alebo použite instatnú, aj keď ja som fanúšik klasickej, varenej.
Posypte ovocím podľa chuti, štipkou škorice, polejte ryžovým sirupom a pridajte posekané orechy.
Cítite tú chuť Vianoc?