Ryžová kaša

 

Ryžová kaša je základ. Urobená mega rýchlo, použiteľná v rôznych variantách a pri rôznych stravovacích obmedzeniach a je veľmi ľahko stráviteľná. Ja milujem vianočnú verziu so škoricou.

 

10min

 

INGREDIENCIE:

1 hrnček ryža guľatozrnná

2 hrnčeky rastlinné mlieko (môže byť aj bezlaktózové)

1 ČL ghee maslo

1 ČL škorica (môžete pridať aj perníkové korenie, ak máte odskúšané, že tolerujete)

1 PL ryžový sirup

maliny, jahody, čučoriedky, posekané orechy

 

POSTUP:

Ryžu, mlieko, maslo a škoricu dajte do hrnčeka a na miernom ohni varte kým sa nespraví kaša (ryža sa rozvarí a mlieko trošku odparí). Miešajte, aby neprihorela. Alebo použite instatnú, aj keď ja som fanúšik klasickej, varenej.

Posypte ovocím podľa chuti, štipkou škorice, polejte ryžovým sirupom a pridajte posekané orechy.

 

Cítite tú chuť Vianoc?

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.