Opekané ryžové rolky

 

Dobrotka pre mlsné jazyky, ktorá je rýchlovečka na večeru a viete si ju odložiť aj do chladničky a mať ako obed. Ryžové rolky viete naplniť hocičím, základ je ryža alebo ryžové rezance a potom sa už nechajte unášať svojou fantáziou, alebo obsahom chladničky.

 

10min

 

INGREDIENCIE:

okrúhle ryžové papiere

uvarené ryžové rezance (pokojne použite aj varenú ryžu)

mrkva

uhorka

avokádo

varené krevety

šalát zelený

soľ

cesnakový olej

 

POSTUP:

Zeleninu si očistite a nakrájajte na tenké prúžky, približne rovnako dlhé. Ryžové rezance či ryžu si uvarte, ak použijete krevety, tak si ich osmahnite na panvici na ghee masle alebo cesnakovom oleji.

Ryžový papier ponorte celý do vlažnej vody, vyberte, rozprestrite na podložku a do stredu naukladajte po vrstvách ako základ ryžové rezance či ryžu, zeleninové pásiky, prípadne krevety, ľahučko osoľte a zabaľte napevno, aby ani po bokoch nevypadávalo vnútro. Ja robím balenie ako poštová obálka. Namočte si ďalší ryžový papier a tú istú rolku prebaľte ešte do jedného papiera. Takto si pripravte rolky tak, aby ste spotrebovali všetky pripravené ingrediencie na vnútornú výplň.

Na panvicu rozprášte trošku cesnakového oleja a krátko opečte ryžové rolky z obidvoch strán.

Podávajte so zeleninovým šalátom a sójovou omáčkou.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.