Zacnelo sa vám za klasikou od babičky? Toto je mega jednoduchý, klasický recept v princípe lowFODMAP, vhodný aj pre citlivé trávenie.
20min
INGREDIENCIE:
1bal mrazených zelených fazuliek
2ks bezlakto smotana na varenie
1ks jarná cibuľka, jej zelená časť
zemiakový škrob
1ks bezlakto tavený syr v črievku
soľ, korenie, bobkový list
1PL repkový olej
POSTUP:
Cibuľku si umyte a nakrájajte jej zelenú časť na drobné kúsočky. Do vyššej panvice dajte repkový olej a cibuľku a krátko poopekajte cibuľku. Pridajte mrazené fazuľové struky, krátko orestujte a podlejte vodou, alebo mrazeným vývarom. Poduste cca 15min spolu so soľou a korením a bobkovým listom.
Keď sú fazuľové struky mäkké, prilejte smotanu na varenie, v ktorej ste rozmiešali cca 2PL zemiakového škrobu a nechajte prevrieť. Pridajte črievkový syr, miešajte kým sa nerozpustí a máte hotovo!
Podávajte s čímkoľvek, čo máte radi. Cestoviny, varené zemiaky, ryža, pohánka, kuskus…vašim chutiam sa obmedzenia nekladú 🙂