Search

Fazuľky na smotane

 

Zacnelo sa vám za klasikou od babičky? Toto je mega jednoduchý, klasický recept v princípe lowFODMAP, vhodný aj pre citlivé trávenie.

 

20min

 

INGREDIENCIE:

1bal mrazených zelených fazuliek

2ks bezlakto smotana na varenie

1ks jarná cibuľka, jej zelená časť

zemiakový škrob

1ks bezlakto tavený syr v črievku

soľ, korenie, bobkový list

1PL repkový olej

 

POSTUP:

Cibuľku si umyte a nakrájajte jej zelenú časť na drobné kúsočky. Do vyššej panvice dajte repkový olej a cibuľku a krátko poopekajte cibuľku. Pridajte mrazené fazuľové struky, krátko orestujte a podlejte vodou, alebo mrazeným vývarom. Poduste cca 15min spolu so soľou a korením a bobkovým listom.

Keď sú fazuľové struky mäkké, prilejte smotanu na varenie, v ktorej ste rozmiešali cca 2PL zemiakového škrobu a nechajte prevrieť. Pridajte črievkový syr, miešajte kým sa nerozpustí a máte hotovo!

Podávajte s čímkoľvek, čo máte radi. Cestoviny, varené zemiaky, ryža, pohánka, kuskus…vašim chutiam sa obmedzenia nekladú 🙂

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.