Raňajkové nátierky sú výbornou alternatívou rýchleho jedla, ktoré poteší a neublíži. Dnes mám pre vás jednoduchú verziu mrkvového hummusu, ktorý sa hodí aj na oslavy ako dip k zeleninovým hranolkám. A urobíte ho jednoducho a rýchlo.
15min
INGREDIENCIE:
5 stredne veľkých mrkiev
1 balenie sterilizovaného cíceru
1ks pomaranč/citrón
1PL tahini pasta
soľ, korenie
1ČL olivový olej
POSTUP:
Mrkvu si buď uvarte, naparte alebo upečte v trúbe. Cícer zlejte a poriadne premyte pod tečúcou vodou. Do mixéra hoďte mäkké mrkvy, cícer, šťavu z citróna alebo pomaranča, 1PL tahini pasty, olivový olej, pridajte soľ a korenie a dobre spolu premixujte. Vznikne vám hladká, oranžová hmota, ktorú môžete použiť ako nátierku na kváskový chlebík, alebo k zeleninovým hranolkám ako dip.
Nezjedzte celé množstvo naraz, rozdeľte si to na 3 porcie, ak idete hummus spotrebovať sami, alebo ponúknite partnerov či kolegov. Približne 1/3 pripravenej porcie bude úplne bezpečná aj v eliminačnej fáze lowFODMAP protokolu.