Search

Mrkvový hummus

 

Raňajkové nátierky sú výbornou alternatívou rýchleho jedla, ktoré poteší a neublíži. Dnes mám pre vás jednoduchú verziu mrkvového hummusu, ktorý sa hodí aj na oslavy ako dip k zeleninovým hranolkám. A urobíte ho jednoducho a rýchlo.

 

15min

 

INGREDIENCIE:

5 stredne veľkých mrkiev

1 balenie sterilizovaného cíceru

1ks pomaranč/citrón

1PL tahini pasta

soľ, korenie

1ČL olivový olej

 

POSTUP:

Mrkvu si buď uvarte, naparte alebo upečte v trúbe. Cícer zlejte a poriadne premyte pod tečúcou vodou. Do mixéra hoďte mäkké mrkvy, cícer, šťavu z citróna alebo pomaranča, 1PL tahini pasty, olivový olej, pridajte soľ a korenie a dobre spolu premixujte. Vznikne vám hladká, oranžová hmota, ktorú môžete použiť ako nátierku na kváskový chlebík, alebo k zeleninovým hranolkám ako dip.

Nezjedzte celé množstvo naraz, rozdeľte si to na 3 porcie, ak idete hummus spotrebovať sami, alebo ponúknite partnerov či kolegov. Približne 1/3 pripravenej porcie bude úplne bezpečná aj v eliminačnej fáze lowFODMAP protokolu.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.