Špenátové lievance sú obľúbená rýchlovka na večeru, alebo ako príloha ku kuraciemu mäsu, či varenému vajíčku. Dajú sa super zbaliť aj do krabičky na cesty, do práce na obed, nápadom sa medze nekladú 🙂
15min
INGREDIENCIE:
3 vajcia
300g špenát (môže byť aj rozmrazený)
1ks bezlakto jogurt biely
5-8 PL ovsené vločky jemné
jarná cibuľka, zelená časť z nej
1 čl olivový olej
soľ, korenie
na dip:
1ks bezlakto kyslá smotana
1čl horčica plnotučná
1PL javorového sirupu
soľ
POSTUP:
Ingrediencie na lievance spolu zmixujte do hladkého cesta a postupne opekajte na panvici.
Vymiešajte si dip z kyslej smotany a všetkých ostatných ingrediencií a podávajte k špenátovým lievancom.