Search

Fazuľové fašírky

fazula, fasirka, obed, vecera, jedlo, vegan, ibs, ibd, vlaknina, zdravie

Fazuľa môže byť aj lowFODMAP, len musíme vedieť ktorá a ako ju upraviť tak, aby sme ju mohli bezpečne jesť. Tieto fazuľové fašírky sa dajú pripraviť ako obed, večera, desiata, do lepeňáka, prosto multifunkčné a chutné jedlo. A aj bezpečné 🙂

 

10min príprava/25min pečenie

 

INGREDIENCIE:

150 g fazuľa v konzerve v slanom náleve
1 vajíčko
jarná cibuľka – len zelená časť
150 g tofu biele napr. Lunter
3 ČL olivový olej (15 g)
soľ, korenie, bylinky

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Prepláchnite fazuľu z plechovky v studenej vode. Nechajte ju poriadne odkvapkať a zmiešajte s rozdrobeným tofu, nadrobno nakrájanou cibuľkou, vajíčkom, olejom. Na dochutenie pridajte kurkumu, chilli, čierne mleté korenie, soľ, nasekanú petržlenovú vňať. Ak by sa vám zdala zmes riedka, môžete pridať za lyžicu strukovinovej (cícerovej) múky. Vytvarujte guľôčky vo veľkosti golfovej loptičky, jemne stlačte v dlaniach do tvaru fašírky a naukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvrchu ich jemne potrite trochou oleja a pečte pri 200 stupňoch približne 20 až 25 minút.

K fašírkam podávajte varené zemiaky v šupke alebo krajec kváskového chlebíka. A nezabudnite na zeleninový šalátik, nech potešíte všetky baktérie v čreve 🙂

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.