Francúzska omeleta

 

Ja milujem sladké raňajky. Asi som sa mala narodiť vo Francúzsku 🙂 Skúšali ste už niekedy sladkú omeletu s ovocím? Ak nie, isto si ju naplánujte na najbližšie raňajky, budete sa oblizovať až za ušami. Ultrarýchle, jednoduché, výživné a zaujímavé jedlo. K tomu kapučínko a deň sa môže začať 🙂

 

5min

 

INGREDIENCIE:

4 slepačie vajíčka /12 prepeličích vajíčiek

1PL javorového sirupu/1 ČL cukru

1ČL ghee masla

1PL ovsené vločky

čučoriedky/jahody/maliny

štipka soli

 

POSTUP:

Vajíčka si rozmiešajte v miske vidličkou na kompaktnú hmotu. Pridajte sirup, štipku soli a ovsené vločky a rozohrejte si panvicu. Rozpustite na nej ghee maslo na nižšom stupni, vylejte vajíčkovú zmes, navrch nasypte ovocie podľa chuti a možnosti, prikryte panvicu pokrievkou, stiahnite teplotu a nechajte omeletu “nafufňať”. Hotovú omeletu si polejte troškou sirupu, pridajte si nasekané orechy, semienka a čerstvé ovocie.

Bon appétit!

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.