Omeleta

Omeleta je jedlo, ktoré je mega rýchle, chutné, uvariteľné aj na stanovačke, modifikovateľné na neobmedzené varianty. Dokonca sa dá spraviť aj nasladko 🙂 Čo je ale dôležité pri omelete je fakt, že je to jedlo vhodné na raňajky, obed aj večeru. Ja keď mám veľmi náročné dni v práci a nemám čas na varenie, vždy siahnem po omelete. Môžete si do nej pridať čo len chcete, ja často siaham po batátoch, hlive a šampiónoch.

 

7min

 

INGREDIENCIE:

4 slepačie vajíčka/ 12 prepeličích vajíčok

1ČL ghee maslo

soľ, korenie

 

POSTUP:

Vajíčka si v miske premiešajte so soľou a korením s vidličkou. Na rozpálenú panvicu si dajte prepustené maslo, vylejte vajíčka, znížte teplotu, zakryte panvicu pokrievkou a nechajte dopiecť omeletu, kým nebude krásne nadýchaná. Ak si idete robiť omeletu na obed, pridajte si na kocky nakrájaný batát alebo zemiak, prípadne zeleninu. Ja veľmi rada robím omeletu s mrazeným hráškom a hlivou. Najprv si krátko opečiem hlivu na ghee masle, podusím cca 7 min, pridám hrsť mrazeného zeleného hrásku, minútku podusím s hlivou a následne prelejem vajíčkovou zmesou, stiahnem teplotu, prikryjem panvicu a nechám “nafufňať”.

Pridajte si zeleninový šalátik a kúsok kváskového chlebíka.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.