Search

Fritatta

 

Toto jedlo robím rada vtedy, keď mám zvyšné odrezance (zelenina, zemiaky) v chladničke a potrebujem ich minúť. Je to výborné jedlo na večeru aj na obed do práce, viete ho jesť teplé a aj vychladené. A vždy miniete všetko, čo v chladničke ostane.

 

7min príprava/40min pečenie

 

INGREDIENCIE:

5-6 zemiakov

5 stredne veľkých mrkiev

pol hrnčeka mrazeného hrášku

polovica červenej papriky

jarná cibuľka – zelená časť z nej

8 vajíčiek

2PL cesnakový olej

soľ, korenie

 

POSTUP: 

Zemiaky a mrkvu si nastrúhajte na drobno. Ostatnú zeleninu očistite a nakrájajte na drobné kúsky. Zmiešajte v miske s vajíčkami, olejom, osoľte a okoreňte.

Zapekaciu misu si vymažte olejom a pečte zmes na 190st približne 35-45min, každý podľa svojej trúby.

 

Podávajte s čerstvou zeleninou a pokojne variujte zloženie, môžete pridať aj kuracie mäso nakrájané na kúsky do zmesi a spraviť si mäsovú variantu.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.