Zapekané ovsené vločky

 

Keď máte ráno pohodičku, skúste si spraviť túto jednoduchú a mega chutnú raňajkovú zapekanku. Ja obmieňam ovocie, niekedy dám perníkové korenie, niekedy vanilku, niekedy škoricu. Aj keď ju budete robiť po 48-krát, stále môže byť iná.

 

5min príprava/20min pečenie

 

INGREDIENCIE:

 

1 hrnček ovsených vločiek (mixujem jemné a celozrnné)

1 hrnček rastlinného mlieka (kokosové, ovsené, sójové, ryžové)

2 vajíčka

3PL ryžového sirupu/medu

sekané orechy, semienka

1 veľké jablko (ak idete lowFODMAP tak si dajte ovocie, ktoré tolerujete)

1PL repkového oleja

1PL škorice

2ČL perníkového korenia

 

POSTUP:

 

Jablko si očistite a nakrájajte aj so šupkou na malé kocky. Zmiešajte všetky ingrediencie v miske, vrátane jablka nakrájaného na kúsky a nalejte do zapekacej misy. Môžete si ju vytrieť olejom alebo ghee maslom, bude sa vám lepšie odtiaľ zapekanka vyberať.

Vrch si ešte posypte škoricou a dajte na 180st zapiecť na 20min do trúby.

 

 

 

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.