Zapekané ovsené vločky

 

Keď máte ráno pohodičku, skúste si spraviť túto jednoduchú a mega chutnú raňajkovú zapekanku. Ja obmieňam ovocie, niekedy dám perníkové korenie, niekedy vanilku, niekedy škoricu. Aj keď ju budete robiť po 48-krát, stále môže byť iná.

 

5min príprava/20min pečenie

 

INGREDIENCIE:

 

1 hrnček ovsených vločiek (mixujem jemné a celozrnné)

1 hrnček rastlinného mlieka (kokosové, ovsené, sójové, ryžové)

2 vajíčka

3PL ryžového sirupu/medu

sekané orechy, semienka

1 veľké jablko (ak idete lowFODMAP tak si dajte ovocie, ktoré tolerujete)

1PL repkového oleja

1PL škorice

2ČL perníkového korenia

 

POSTUP:

 

Jablko si očistite a nakrájajte aj so šupkou na malé kocky. Zmiešajte všetky ingrediencie v miske, vrátane jablka nakrájaného na kúsky a nalejte do zapekacej misy. Môžete si ju vytrieť olejom alebo ghee maslom, bude sa vám lepšie odtiaľ zapekanka vyberať.

Vrch si ešte posypte škoricou a dajte na 180st zapiecť na 20min do trúby.

 

 

 

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.