Hokkaidó polievka

 

 

Tento rok máme v záhrade trilión hokkaidó tekvíc. Postupne ako dozrievajú, putujú pripravené do mraziaka a mnohé putujú do jedál. Úplne najjednoduchšie a najrýchlejšie je spraviť si polievku.

 

15min

 

INGREDIENCIE:

1 stredne veľká tekvica Hokkaidó

voda

olivový olej cesnakový

bobkový list, korenie, soľ, sušená zelenina ako ochucovadlo

ryžová/mandľová smotana na varenie

citrónová šťava

 

POSTUP:

Tekvicu si umyte, rozkrojte a vydlabte vnútro. Neodstraňujte šupku. Nakrájajte si ju na menšie kúsky a dajte do väčšieho hrnca variť vo vode. Voda by mala prekryť tekvicu tak cca 1cm. Osoľte, okoreňte a pridajte bobkový list, zapamätajte si koľko ste ich dali. Po cca 7-10min varenia je tekvica po pichnutí vidličkou mäkká a začína sa rozpadávať. Vyberte bobkové listy, pridajte zmes sušenej zeleniny polievkovej, ale nemusíte pridať nič.

 

Rozmixujte ponorným mixérom do hladka.

 

Polievka by mala byť hustá, ak sa vám zdá príliš hustá, prilejte trošku vody a mixnite trošku.

 

Prilejte smotanu na varenie a trošku šťavy z citrónu. Polievka je hotová!

 

Niekedy k nej spravím opekané chlebíky z kváskového chleba, niekedy pridám semienka tekvice, ktoré kratučko opečiem nasucho na panvici, kvapnem tekvicový olej, pokojne nechajte svoju fantáziu pracovať.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.