Tento rok máme v záhrade trilión hokkaidó tekvíc. Postupne ako dozrievajú, putujú pripravené do mraziaka a mnohé putujú do jedál. Úplne najjednoduchšie a najrýchlejšie je spraviť si polievku.
15min
INGREDIENCIE:
1 stredne veľká tekvica Hokkaidó
voda
olivový olej cesnakový
bobkový list, korenie, soľ, sušená zelenina ako ochucovadlo
ryžová/mandľová smotana na varenie
citrónová šťava
POSTUP:
Tekvicu si umyte, rozkrojte a vydlabte vnútro. Neodstraňujte šupku. Nakrájajte si ju na menšie kúsky a dajte do väčšieho hrnca variť vo vode. Voda by mala prekryť tekvicu tak cca 1cm. Osoľte, okoreňte a pridajte bobkový list, zapamätajte si koľko ste ich dali. Po cca 7-10min varenia je tekvica po pichnutí vidličkou mäkká a začína sa rozpadávať. Vyberte bobkové listy, pridajte zmes sušenej zeleniny polievkovej, ale nemusíte pridať nič.
Rozmixujte ponorným mixérom do hladka.
Polievka by mala byť hustá, ak sa vám zdá príliš hustá, prilejte trošku vody a mixnite trošku.
Prilejte smotanu na varenie a trošku šťavy z citrónu. Polievka je hotová!
Niekedy k nej spravím opekané chlebíky z kváskového chleba, niekedy pridám semienka tekvice, ktoré kratučko opečiem nasucho na panvici, kvapnem tekvicový olej, pokojne nechajte svoju fantáziu pracovať.