Som milovník sladkých raňajok. A jednoduchých. Wafle začnem robiť vždy na jeseň a vymýšľam rôzne varianty, dajú sa spraviť zeleninové, ovocné, sladké, slané, syrové, raňajkové, obedové, aj večerové…
Kúpte si parádny waflovač/sendvičovač a ide sa na to!
5min príprava/10min pečenie
INGREDIENCIE:
200g pohánkovej múky (môžete použiť ryžovú, pšenovú, ovsenú, ražnú)
80g strúhaného kokosu
400g kokosového mlieka v konzerve (aj s tukom)
3 vajíčka
1ČL sódy bikarbóny
1 jablko (ak nemáte otestované jablko na reakcie, použite cuketu alebo mrkvu)
2PL cukru
štipka soli
POSTUP:
Zmiešajte suché ingrediencie v jednej miske, pridajte mokré. Jablko nastrúhajte a zmiešajte ako mokrú ingredienciu. Namiesto jablka môžete dať mrkvu. Ak chcete luxusný variant waflí, oddeľte žĺtka a bielka, žĺtka vmiešajte s mokrými ingredienciami a bielka si vyšľahajte na sneh a primiešajte do finálneho cesta.
Wafle opekáme vo waflovači do zlatista.
Sladké varianty waflí podávajte s domácim džemom, roztopenou čokoládou, drobným ovocím, orieškami a posypte semienkami.