Ide leto, v záhradách a na poliach dozrievajú jahody a iné ovocie, prečo si nespraviť rýchly, jednoduchý a mega mňamkový obed. Máme teraz v záhrade dozrievajúce jahody, tak som robila z nich, ale viete použiť akékoľvek iné ovocie, dokonca som ich robila už aj so sušenými paradajkami a mozzarelou na slano 🙂
10min príprava/10min varenie
INGREDIENCIE:
280g múky (ak nemáte otestované fruktány, dajte ryžovú)
1 vanička bezlakto tvarohu (250g)
2 vajíčka
25g bezlakto masla/prepusteného masla
štipka soli
POSTUP:
Maslo si trošku rozpustite, nemusíte úplne, alebo ho nechajte zmäknúť na linke chvíľu. Všetky ingrediencie zmiešajte rukou na nelepivé cesto, rozvaľkajte na hrubšie a širokým pohárom vykrajujte kruhy v ceste. Do stredu každého kruhu dajte jednu jahodu (alebo iné ovocie, adekvátne množstvo) a starostlivo zabaľte do tvaru knedlíčka. Zo zbytkov z vykrajovania opätovne vytvorte jemným hnietením cesto a opakujte výrobu knedlíčkov, kým neminiete všetko cesto.
Medzitým si dajte do veľkého hrnca variť vodu a hotové knedlíčky opatrne vkladajte do vriacej vody. Varte cca 8-10min, kým si také 2min neplávajú na hladine.
Vyberajte uvarené knedlíčky do misky, prelejte ich trochou rozpusteného bezlakto masla a posypte troškou tvarohu zmiešaného s vanilkovým cukrom, alebo domácim jahodovým džemom, alebo roztopeným orechovým maslom…no toto už nechám na vašej fantázii a chutiach, ja milujem k týmto knedlíčkom pekanové orechy, semienka a mandľové lupienky.