Jahodovo tvarohové knedlíčky

 

Ide leto, v záhradách a na poliach dozrievajú jahody a iné ovocie, prečo si nespraviť rýchly, jednoduchý a mega mňamkový obed. Máme teraz v záhrade dozrievajúce jahody, tak som robila z nich, ale viete použiť akékoľvek iné ovocie, dokonca som ich robila už aj so sušenými paradajkami a mozzarelou na slano 🙂

 

10min príprava/10min varenie

 

INGREDIENCIE:

280g múky (ak nemáte otestované fruktány, dajte ryžovú)

1 vanička bezlakto tvarohu (250g)

2 vajíčka

25g bezlakto masla/prepusteného masla

štipka soli

 

POSTUP:

Maslo si trošku rozpustite, nemusíte úplne, alebo ho nechajte zmäknúť na linke chvíľu. Všetky ingrediencie zmiešajte rukou na nelepivé cesto, rozvaľkajte na hrubšie a širokým pohárom vykrajujte kruhy v ceste. Do stredu každého kruhu dajte jednu jahodu (alebo iné ovocie, adekvátne množstvo) a starostlivo zabaľte do tvaru knedlíčka. Zo zbytkov z vykrajovania opätovne vytvorte jemným hnietením cesto a opakujte výrobu knedlíčkov, kým neminiete všetko cesto.

 

Medzitým si dajte do veľkého hrnca variť vodu a hotové knedlíčky opatrne vkladajte do vriacej vody. Varte cca 8-10min, kým si také 2min neplávajú na hladine.

 

Vyberajte uvarené knedlíčky do misky, prelejte ich trochou rozpusteného bezlakto masla a posypte troškou tvarohu zmiešaného s vanilkovým cukrom, alebo domácim jahodovým džemom, alebo roztopeným orechovým maslom…no toto už nechám na vašej fantázii a chutiach, ja milujem k týmto knedlíčkom pekanové orechy, semienka a mandľové lupienky.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.