Mrkvová bábovka s orechami

mrkvova babovka s orechami

 

Milujem piecť bábovky. Vždy si vymyslím nejakú novú príchuť, je to super koláčik ako snack na desiatu či olovrant, viem ju upiecť kdekoľvek v akejkoľvek kuchyni, len potrebujem formu 🙂 Dnes mám letnú, šťavnatú verziu s mrkvou a pekanovými orechami.

 

10min príprava/45min pečenie

 

INGREDIENCIE:

3 vajíčka

200ml oleja

200ml bezlakto mlieka

3 stredne veľké mrkvy

100g kryštálového cukru

300g múky (použite akú tolerujete)

1 čl prášku do pečiva

1 vanilkový cukor

hrsť pekanových orechov

Na polevu:

šťava z 1 väčšieho citrónu

práškový cukor

strúhaná mrkva na ozdobu

 

POSTUP:

Trúbu zapnite na 200st.

 

Ideálny je väčší mixér, do ktorého si dajte očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu, vajíčka, olej, mlieko, cukor. Poriadne mixnite, aby vám vznikla príjemná konzistencia a mrkva sa skoro úplne rozmixovala. Prelejte túto zmes do väčšej misky a cez sitko prisypte múku a prášok do pečiva.

Dobre zmes premiešajte a vytvorte kompaktné cesto.

Nalámte pekanové orechy rukami do bábovky a zamiešajte do cesta. Miešanie robte opatrne, radšej jemnejšie.

 

Bábovkovú formu si naolejujte a vysypte hrubou múkou alebo krupicou a dajte bábovku piecť na cca 40min (každý podľa trúby).

 

Na vrch bábovky si spravte citrónovú polevu tak, že vyšťavíte šťavu z jedného väčšieho citróna a po malých množstvách prisypávate počas miešania práškový cukor. Alebo si kúpte hotovú polevu 🙂

Polejte vrch bábovky citrónovou polevou, ozdobte strúhanou čerstvou mrkvou a pekanovými orechami a užívajte si ľahký, chutný, letný snack hoc aj pre citlivé brucho trpiace na syndróm dráždivého čreva.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.