Fašírky a placky sa dajú robiť z akejkoľvek zeleniny, je to pomerne rýchle a jednoduché jedlo, ktoré sa hodí ako na desiatu či olovrant, tak s vhodnou prílohou aj na obed alebo večeru. Ja milujem chuť citrusov a preto som pomiešala takúto verziu mrkvovo pomarančových fašíriek s štipkou kari. Akože nenormálne sú, skúste.
15min príprava/25min pečenie
INGREDIENCIE:
3 veľké mrkvy
3 vajíčka
1 bio pomaranč
ovsené vločky jemné/ovsená múka
bezlakto biely jogurt
parmezán
repkový olej
soľ
korenie
1čl kari korenie
POSTUP:
Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Dáme do väčšej misky, pridáme vajíčka, jogurt, olej, 1čl strúhanej pomarančovej kôry (môžete použiť aj sušenú, ak nezoženiete bio pomaranč), šťavu z celého pomaranča a prisypeme ovsené vločky tak, aby bolo cesto husté. Každé vločky sajú inak, preto si prisypte postupne vločky tak, aby ste pri premiešavaní dosiahli hustejšie cesto. Parmezán nastrúhajte na hrubšom strúhadle a primiešajte podľa chuti do zmesi.
Zmes osoľte, okoreňte a pridajte kari korenie.
Mokrými rukami vytvarujte zo zmesi najprv guličky a jemne ich roztlačte do hrubšej placky. Poukladajte placky na plech s papierom na pečenie a dajte piecť na 200st cca 25min.
Placky podávajte s bezlakto kyslou smotanou, do ktorej ste dali 1čl pomarančovej kôry sušenej, soľ, 1čl medu a 1čl horčice plnotučnej.