Search

Mrkvovo-pomarančové fašírky

 

Fašírky a placky sa dajú robiť z akejkoľvek zeleniny, je to pomerne rýchle a jednoduché jedlo, ktoré sa hodí ako na desiatu či olovrant, tak s vhodnou prílohou aj na obed alebo večeru. Ja milujem chuť citrusov a preto som pomiešala takúto verziu mrkvovo pomarančových fašíriek s štipkou kari. Akože nenormálne sú, skúste.

 

15min príprava/25min pečenie

 

INGREDIENCIE:

3 veľké mrkvy

3 vajíčka

1 bio pomaranč

ovsené vločky jemné/ovsená múka

bezlakto biely jogurt

parmezán

repkový olej

soľ

korenie

1čl kari korenie

 

POSTUP:

Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Dáme do väčšej misky, pridáme vajíčka, jogurt, olej, 1čl strúhanej pomarančovej kôry (môžete použiť aj sušenú, ak nezoženiete bio pomaranč), šťavu z celého pomaranča a prisypeme ovsené vločky tak, aby bolo cesto husté. Každé vločky sajú inak, preto si prisypte postupne vločky tak, aby ste pri premiešavaní dosiahli hustejšie cesto. Parmezán nastrúhajte na hrubšom strúhadle a primiešajte podľa chuti do zmesi.

Zmes osoľte, okoreňte a pridajte kari korenie.

 

Mokrými rukami vytvarujte zo zmesi najprv guličky a jemne ich roztlačte do hrubšej placky. Poukladajte placky na plech s papierom na pečenie a dajte piecť na 200st cca 25min.

 

Placky podávajte s bezlakto kyslou smotanou, do ktorej ste dali 1čl pomarančovej kôry sušenej, soľ, 1čl medu a 1čl horčice plnotučnej.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.