Paradajkový šalát s cícerom a kuracím stehnom

Niekedy mi ostane z predošlého dňa nezjedené mäso, tak zvrtnem rýchly šalát a k tomu jemne ogrilujem mäso. Servírujem s hriankou z kváskového celozrnného chleba a doma sa všetci idú zblázniť od radosti z dokonalej večere.

 

15 min

 

INGREDIENCIE:

4 a ½ PL cícer v konzerve napr. Bonduelle (90 g)

1ks jarná cibuľka  (FODMAP len zelená časť cibuľky)

1ks  cukina

3ks rajčiny

3pl rukoly

2ČL olivový olej

1ks kuracie stehno vykostené, bez kože

soľ, korenie

 

POSTUP:

Rajčiny umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Cukinu ošúpte, umyte a nakrájajte na malé kocky, cibuľku očistite a nakrájajte na malé krúžky. Premiešajte s ostatnými ingredienciami, osoľte, dochuťte korením. Môžete posypať naklíčenou žeruchou alebo inými klíčkami, alebo čerstvými bylinkami a pokvapkajte olivovým olejom.

Kuracie stehno vykostené umyte, osušte. Z lyžičky oleja, soli a korenia si pripravte zmes, do ktorej namočte kuracie stehno z každej strany.

Na elektrickom grile ugrilujte kuracie stehno, prípadne ho opečte na panvici. Ak máte hotové mäso z predošlého dňa, len ho jemne prihrejte, ľahučko dogrilujte.

Nakrájate si mäso na rezance a podávajte k šalátu. Pridajte hrianku z kváskového celozrnného chleba.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu.

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.