Ryžové rezance sú ľahkostráviteľná, širokopoužiteľná ingrediencia, ktorú mám stále doma. Sú uvarené rýchlo, chutia výborne, dajú sa namiešať s kadečím a môžu ich aj ľudia na FODMAP diéte.
15 min
INGREDIENCIE:
80 g ryžové rezance varené
1 dl kokosové mlieko (krém, smotana) so zníženým množstvom tuku napr. Vitasia
6 PL cícer v konzerve napr. Bonduelle
115 g zelené fazuľové struky v konzerve napr. Bonduelle
100 g sterilizovaného hrášku
0.5ks žltej papriky
0.5ks červenej papriky
1 x balenie tofu biele napr. Lunter
soľ, korenie, bylinky
sezamové semená
POSTUP:
Ryžové rezance uvarte v slanej vode podľa návodu. Po uvarení môžete jemne opražiť na panvici na ghee masle alebo pridajte maslo priamo v hrnci pred zmiešaním. Primiešajte na kúsky nakrájanú papriku a tofu nakrájané na malé kocky, zlejte si cícer, hrášok a zelené fazuľky. Všetky ingrediencie zmiešajte spolu, pridajte kokosové mlieko a krátko povarte. Dochuťte korením a soľou, ja si rada pridávam garam masala korenie. Posypte sezamovými semienkami.
Pridajte si prípadne čerstvú zeleninu podľa chuti.