Ryžové rezance so zeleninou

Ryžové rezance sú ľahkostráviteľná, širokopoužiteľná ingrediencia, ktorú mám stále doma. Sú uvarené rýchlo, chutia výborne, dajú sa namiešať s kadečím a môžu ich aj ľudia na FODMAP diéte.

 

15 min

 

INGREDIENCIE:

80 g ryžové rezance varené
1 dl kokosové mlieko (krém, smotana) so zníženým množstvom tuku napr. Vitasia
6 PL cícer v konzerve napr. Bonduelle
115 g zelené fazuľové struky v konzerve napr. Bonduelle
100 g sterilizovaného hrášku
0.5ks žltej papriky
0.5ks červenej papriky
1 x balenie tofu biele napr. Lunter
soľ, korenie, bylinky
sezamové semená

 

POSTUP:

Ryžové rezance uvarte v slanej vode podľa návodu. Po uvarení môžete jemne opražiť na panvici na ghee masle alebo pridajte maslo priamo v hrnci pred zmiešaním. Primiešajte na kúsky nakrájanú papriku a tofu nakrájané na malé kocky, zlejte si cícer, hrášok a zelené fazuľky. Všetky ingrediencie zmiešajte spolu, pridajte kokosové mlieko a krátko povarte. Dochuťte korením a soľou, ja si rada pridávam garam masala korenie. Posypte sezamovými semienkami.

Pridajte si prípadne čerstvú zeleninu podľa chuti.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.