Na štedré ráno takéto raňajky, to je jedna báseň. Ak nie ste vyznávačom “zlatého prasiatka”, tak si pokojne spravte totálnu pohodičku s jednoduchým perníkovým chlebíkom, k nemu kapučínko, nohy na stole, rozprávky v telke…a majte šťastné a veselé 🙂
10min príprava/40min pečenie
INGREDIENCIE:
300 g hladkej ovsenej múky
100 g trstinového cukru
3 PL karob
2 ČL mletej škorice
3 ČL perníkového korenia
1 ČL prdopeč bezfosfátový
1 ČL jedlej sódy
2 vajcia
130 g rastlinného oleja/rozpusteného ghee masla
380 g ryžového mlieka
150 g horkej čokolády 80%
POSTUP:
Zmiešajte si suché ingrediencie v jednej väčšej miske. Postupne pridávajte ostatné “mokré” ingrediencie za stáleho miešania. Čokoládu posekajte na menšie kúsky a zamiešajte ju do hotovej zmesi. Nemiešajte extra dlho, stačí len premiešať, aby vznikla kompaktná zmes.
Formu na biskupský chlebík vymastite ghee maslom a vysypte karobom. Nalejte do nej cesto a pečte pri 200st cca 40min, kým nie je špajla po zapichnutí do cesta úplne suchá.
Po upečení nechajte vychladnúť chlebík mimo formy na mriežke. Ideál ako raňajky či desiata 🙂