Perníkový chlebík

 

Na štedré ráno takéto raňajky, to je jedna báseň. Ak nie ste vyznávačom “zlatého prasiatka”, tak si pokojne spravte totálnu pohodičku s jednoduchým perníkovým chlebíkom, k nemu kapučínko, nohy na stole, rozprávky v telke…a majte šťastné a veselé 🙂

 

10min príprava/40min pečenie

 

INGREDIENCIE:

 

300 g hladkej ovsenej múky
100  g trstinového cukru
3 PL karob
2 ČL mletej škorice
3 ČL perníkového korenia
1 ČL prdopeč bezfosfátový
1 ČL jedlej sódy
2 vajcia
130 g rastlinného oleja/rozpusteného ghee masla
380 g ryžového mlieka
150 g horkej čokolády 80%

 

POSTUP:

 

Zmiešajte si suché ingrediencie v jednej väčšej miske. Postupne pridávajte ostatné “mokré” ingrediencie za stáleho miešania. Čokoládu posekajte na menšie kúsky a zamiešajte ju do hotovej zmesi. Nemiešajte extra dlho, stačí len premiešať, aby vznikla kompaktná zmes.

 

Formu na biskupský chlebík vymastite ghee maslom a vysypte karobom. Nalejte do nej cesto a pečte pri 200st cca 40min, kým nie je špajla po zapichnutí do cesta úplne suchá.

 

Po upečení nechajte vychladnúť chlebík mimo formy na mriežke. Ideál ako raňajky či desiata 🙂

 

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.