Pohánková omeleta s čučoriedkami

 

Omeletu s ovocím u nás doma milujeme. Je to taká varianta slano-sladkého jedla a robievame si ju cez víkend. Ak si ju chcete dať na obed, pridajte si krajec kváskového chleba.

 

10min

 

INGREDIENCIE:

3PL pohánková múka

3ks vajíčko

3PL bezlakto mlieko

1čl prášok do pečiva

1čl cukor

0.5ks bezlaktózový jogurt

miska čučoriedok

kiwi, pomaranč

 

POSTUP:

V miske si zmiešajte múku, vajíčka, mlieko, štipku soli, cukor a prášok do pečiva. Na panvici s troškou oleja (ja používam olej v spreji, super vec) upečte omeletu na strednom stupni pod pokrývkou do zlatista.

Vypnite po dopečení a na polovicu omeletu vylejte čučoriedkovú plnu. Tú si pripravíte tak, že zmiešate jogurt s čučoriedkami a trošku prisladíte javorovým sirupom.Opatrne preložte omeletu a podávajte s čerstvým ovocím vhodným pri IBS.

Ak potrebujete poradiť so syndrómom dráždivého čreva – IBS, ozvite sa na info@michaelabirkusova.sk. Prípadne si stiahnite môj ebook Ako na lowFODMAP diétu

 

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.