Search

Pohánková omeleta s čučoriedkami

 

Omeletu s ovocím u nás doma milujeme. Je to taká varianta slano-sladkého jedla a robievame si ju cez víkend. Ak si ju chcete dať na obed, pridajte si krajec kváskového chleba.

 

10min

 

INGREDIENCIE:

3PL pohánková múka

3ks vajíčko

3PL bezlakto mlieko

1čl prášok do pečiva

1čl cukor

0.5ks bezlaktózový jogurt

miska čučoriedok

kiwi, pomaranč

 

POSTUP:

V miske si zmiešajte múku, vajíčka, mlieko, štipku soli, cukor a prášok do pečiva. Na panvici s troškou oleja (ja používam olej v spreji, super vec) upečte omeletu na strednom stupni pod pokrývkou do zlatista.

Vypnite po dopečení a na polovicu omeletu vylejte čučoriedkovú plnu. Tú si pripravíte tak, že zmiešate jogurt s čučoriedkami a trošku prisladíte javorovým sirupom.Opatrne preložte omeletu a podávajte s čerstvým ovocím vhodným pri IBS.

Ak potrebujete poradiť so syndrómom dráždivého čreva – IBS, ozvite sa na info@michaelabirkusova.sk. Prípadne si stiahnite môj ebook Ako na lowFODMAP diétu

 

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.