Search

Tekvicové rizoto

 

Veľmi jednoduché rizoto, ktoré vďačne zasýti citlivé brucho a aj zvyšok rodiny. Ja ho robievam vždy, keď “nemám čas”, lebo sa urobí skoro bezo mňa.

 

30min

 

INGREDIENCIE:

250g ryža basmati/arborio

1 menšia tekvica hokkaido

5PL strúhaný parmezán

bezlakto maslo

zelená časť jarnej cibuľky

repkový olej

soľ, korenie

 

PRÍPRAVA:

Ryžu si uvarte do mäkka v slanej vode. Tekvicu umyte a spolu so šupkou nakrájate na menšie kúsky. Tie uvarte v slanej vode do mäkka. V hrnci si pripravte vodu tak, že bude presne zakrývať tekvicu, nedávajte viac vody. Keď bude tekvica mäkká, mixnite ju ponorným mixérom, pokojne nechajte aj väčšie kúsky.

V hlbokej panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú jarnú cibuľku. Chvíľu orestujte a pridajte uvarenú a odkvapkanú ryžu. Krátko premiešajte, prilejte tekvicové pyré, stiahnite teplotu a spolu dobre premiešajte. Pridajte strúhaný parmezán a kúsok bezlakto masla na zjemnenie chuti. Ochuťte korením, bylinkami, pokojne podľa chuti a potreby.

K rizotu si nezabudnite dať akúkoľvek čerstvú zeleninu.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.