Veľmi jednoduché rizoto, ktoré vďačne zasýti citlivé brucho a aj zvyšok rodiny. Ja ho robievam vždy, keď “nemám čas”, lebo sa urobí skoro bezo mňa.
30min
INGREDIENCIE:
250g ryža basmati/arborio
1 menšia tekvica hokkaido
5PL strúhaný parmezán
bezlakto maslo
zelená časť jarnej cibuľky
repkový olej
soľ, korenie
PRÍPRAVA:
Ryžu si uvarte do mäkka v slanej vode. Tekvicu umyte a spolu so šupkou nakrájate na menšie kúsky. Tie uvarte v slanej vode do mäkka. V hrnci si pripravte vodu tak, že bude presne zakrývať tekvicu, nedávajte viac vody. Keď bude tekvica mäkká, mixnite ju ponorným mixérom, pokojne nechajte aj väčšie kúsky.
V hlbokej panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú jarnú cibuľku. Chvíľu orestujte a pridajte uvarenú a odkvapkanú ryžu. Krátko premiešajte, prilejte tekvicové pyré, stiahnite teplotu a spolu dobre premiešajte. Pridajte strúhaný parmezán a kúsok bezlakto masla na zjemnenie chuti. Ochuťte korením, bylinkami, pokojne podľa chuti a potreby.
K rizotu si nezabudnite dať akúkoľvek čerstvú zeleninu.