Search

Pohánkový šalátik

pohánka, šalát, zelenina, obed, paradajky, obed, fodmap, lowfodmap, ibs

 

Tento šalát sa vôbec nevarí. Len si musíte večer dať namočiť pohánku. Čiže chce to len plánovanie a chvíľu krájania a spájania. Viete ho použiť aj ako prílohu k mäsku, alebo len tak, samotný, osviežujúci. A keď budete mať šialené PMS a chute neudržateľné, primiešajte si doňho nakrájané jablko (ak tolerujete), alebo mango a odpadnete z tej chute 🙂

 

10min

 

INGREDIENCIE:

250g pohánka namočená deň vopred

zelené šaláty podľa chuti

cherry paradajky

cibuľa šalotka/pažítka (iba ak viete, že ju tolerujete)

soľ, korenie, bylinky, olivový olej

 

POSTUP:

Pohánku si namočte večer do dvojnásobku vody. Ráno zlejte a premyte a opäť dajte veľa vody. Nabobtná a zdvojnásobí svoj objem, počítajte s tým.

Do veľkej misky si nakrájajte paradajky, šalotku a zmes zelených šalátov. Ja šalotku môžem v malom množtve, ak idete v eliminačnej fáze lowFODMAP, tak ju vynechajte a neskôr, keď si odskúšate fruktány v cibuli a budete s nimi kámoši, tak určite ju pridajte. Jemne osoľte, okoreňte a kvapnite olivový olej.

Primiešajte nabobtnanú, zliatu a poriadne odkvapkanú pohánku. Pekne premiešajte a pokojne pridajte aj semienka a oriešky.

Šalátik použite ako hlavné jedlo s krajcom kváskového chleba, alebo ako prílohu k pečenej rybe, či k opečenému tofu.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.