Rolky s údeným lososom

Keď ste v neustálom zhone, veľa cestujete a neviete, či je pre vás možné dodržiavať stravovanie v zmysle svojich zdravotných obmedzení, vždy doporučujem pripravovať si jedlo vopred a krabičkovať. A takéto studené obedy, ktoré spravím na jeden šup s večerou deň vopred proste milujem. Večer spravím palacinky na sladko s ovocím a z palaciniek pripravím studený obed na ďalší deň. Pri FODMAP si treba vyskúšať, či bude vaše trávenie tolerovať údeného lososa, moje trávenie to dáva bez problémov. Doporučujem tiež vyberať takého údeného lososa, ktorý v ingredienciách má čo najmenej (ideálne žiadne) prídavné látky.

 

15min

 

INGREDIENCIE:

200ml ryžové (mandľové, sójové) mlieko
150g ryžová múka
3 vajcia
1PL olivového oleja
1/2 ČL sódy bikarbóny
údený losos
ľadový šalát, rukola
kokosová kyslá smotana
1ČL horčica
1ČLmed
soľ, korenie, bylinky

 

POSTUP:

 

V miske si zmiešajte mlieko, vajcia a olej. Pridajte múku so sódou bikarbónou, soľ a korenie. Ak máte radi, pridajte do cesta trošku byliniek, urobí to palacinky špeciálnymi. Opekajte na kvalitnej nepriľnavej panvici palacinky z obidvoch strán, nepotrebujete olejovať panvicu, v ceste olej sa o všetko postará.
Pripravte si dip – zmiešajte kokosovú kyslú smotanu (môže byť aj jogurt), horčicu a med, jemne osoľte.
Hotovú palacinku natrite pripraveným dipom, prikryte šalátom, rukolou a navrch uložte plátky údeného lososa. Zarolujte palacinku a nakrájajte na rovnaké rolky.
Pribaľte si k nim šalát z čerstvej zeleniny.

Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.