Aj vy v zime milujete teplé a jemne štipľavé polievočky ako hlavné jedlo? Táto mrkvovo-zázvorová mňamka sa nedá prestať jesť, obvykle navarím plný hrniec a ak mi ostane na druhý deň, tak som si poctivo strážila pol hrnca pred nočnými jazdcami.
25min
INGREDIENCIE:
5 väčších mrkiev
polovica zázvorového koreňa
1 PL ghee maslo
ryžová smotana na varenie (môžete dať pokojne klasickú na varenie ak nemáte problémy s bruškom)
soľ, korenie, sušený zázvor, chilli
POSTUP:
Mrkvu si očistite a nakrájajte na malé kolieska. Ghee rozpustite v hrnci a jemne opražte minútku-dve mrkvičky. Zalejte vodou, osoľte, okoreňte a pridajte očistený a nastrúhaný zázvor. Ak máte radi pikantné, pridajte trošku chilli.
Ja zvyknem pridať polovicu PL sušenej zeleninovej zmesi z DM, je v nej však aj cibuľa, tak ak viete, že trošku cibule zvládnete, použite tiež. Ak netolerujete ani vôňu cibule, tak to neskúšajte a varte bez zeleninovej zmesi.
Keď je po cca 10min varenia mrkva mäkká, rozmixujte polievku ponorným mixérom a pridajte smotanu. Nechajte prevrieť a prípadne dochuťte sušeným zázvorom.
Zvyknem k nej dať hrianku alebo opečené kocky kváskového chlebíka. Neskutočne rozohreje telo. Po takej sánkovačke….