Search

Ďumbierovica

 

Aj vy v zime milujete teplé a jemne štipľavé polievočky ako hlavné jedlo? Táto mrkvovo-zázvorová mňamka sa nedá prestať jesť, obvykle navarím plný hrniec a ak mi ostane na druhý deň, tak som si poctivo strážila pol hrnca pred nočnými jazdcami.

 

25min

 

INGREDIENCIE:

5 väčších mrkiev

polovica zázvorového koreňa

1 PL ghee maslo

ryžová smotana na varenie (môžete dať pokojne klasickú na varenie ak nemáte problémy s bruškom)

soľ, korenie, sušený zázvor, chilli

 

POSTUP:

Mrkvu si očistite a nakrájajte na malé kolieska. Ghee rozpustite v hrnci a jemne opražte minútku-dve mrkvičky. Zalejte vodou, osoľte, okoreňte a pridajte očistený a nastrúhaný zázvor. Ak máte radi pikantné, pridajte trošku chilli.

Ja zvyknem pridať polovicu PL sušenej zeleninovej zmesi z DM, je v nej však aj cibuľa, tak ak viete, že trošku cibule zvládnete, použite tiež. Ak netolerujete ani vôňu cibule, tak to neskúšajte a varte bez zeleninovej zmesi.

 

Keď je po cca 10min varenia mrkva mäkká, rozmixujte polievku ponorným mixérom a pridajte smotanu. Nechajte prevrieť a prípadne dochuťte sušeným zázvorom.

 

Zvyknem k nej dať hrianku alebo opečené kocky kváskového chlebíka. Neskutočne rozohreje telo. Po takej sánkovačke….

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.