Search

Pavlovovej tortičky

 

Pavlovovej torta je svetoznámy dezert, ktorý je vhodný aj pre mnohé intolerancie či potravinové alergie. Cesto je vyrobené z vaječných bielkov a cukru a plnku si každý môže upraviť podľa vlastných chutí či potrieb. Ja robievam takéto maličké tortičky na vianoce, vyzerajú luxusne, chutia luxusne a vždy sa zjedia ako prvé.

 

30min

 

INGREDIENCIE:

na cesto:

4ks vaječný bielok

200g kryštálový cukor

1čl zemiakový škrob

1čl ocot biely

 

na plnku:

500g bezlakto mascarpone

250g bezlakto smotana na šľahanie

1 lyžica práškového cukru

1ks vanilkový lusk

čerstvé drobné ovocie – jahody, maliny, čučoriedky, lístok mäty

 

POSTUP:

Bielka a cukor vyšľaháme na tuhý sneh, na záver, keď je sneh pekne tuhý vmiešame škrob a ocot. Necháme miešať dovtedy, kým nie je cukor rozpustený a nevznikol nám úplne pevný, lesklý, lepivý sneh. Prenesieme si toto cesto do sáčku, ktorému sme odstrihli špičku, prípadne ak máte, použite cukrárske náradie na striekanie. Na plech si dajte papier na pečenie a nastriekajte si tortičky aké sa vám páčia. Počítajte s tým, že v trúbe počas pečenia trošku narastú, tak ich striekajte na plech s medzerami.

 

Pečieme na 150st približne 40min, kým sú tortičky zhora pevné, pozor, keď začnú hnednúť, už sú moc prepečené, rýchlo vyberajte.

 

Plnku si pripravíme tak, že vymiešame mascarpone s cukrom a vanilkovým luskom, keď nemáte, pokojne dajte jeden vanilkový cukor. Vyšľaháme v inej miske šľahačku a vmiešame ju opatrne do mascarpone. Vznikne pekná tuhá plnka, ktorú opäť za pomoci striekacieho cukrárskeho náradia nastriekame na vychladnuté tortičky.

 

Navrchu tortičky ozdobíme čerstvým ovocím a lístkami mäty.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.